martes, 17 de noviembre de 2015

Maria Montessori

Aquesta pel·lícula tracta sobre la biografia de la metgessa, psiquiatra i pedagoga italiana Maria Montessori.

Una dona energètica, intel·ligent i decidida amb la convicció d'esdevenir metge, en una època en la qual el tasca de la majoria de les professions era únicament dret de l'home. Maria Montessori camí cap a la universitat de la facultat de medicina i cirurgia troba com el seu major obstacle el seu gènere i l'època.

A la universitat Motessori coneix al professor Giuseppe Montesano, qui l'orienta cap a la psiquiatria i els seus primers treballs en un manicomi en què havien molts nens abandonats. Montessori s'enamora de Giuseppe amb qui tenen un fill que el professor deixa en mans d'una família al seu servei per evitar l'escàndol. Maria, abandonada i enganyada, segueix la seva carrera sense poder fer-se càrrec del seu fill i es dedica a altres nens.
Montessori i va interessar per l'educació dels nens amb deficiències mentals i va aplicar mètodes experimentals aconseguint que aquests nens aprenguessin a llegir i escriure. Va desenvolupar els seus propis mètodes que va aplicar més tard a tota classe de nens. A través de la seva pràctica professional va arribar a la conclusió que els nens «es construeixen a si mateixos» a partir d'elements de l'ambient i, per comprovar-ho, va tornar a les aules universitàries a estudiar psicologia.


Va fundar la Casa dels Nens i va desenvolupar allà el que fet i fet es cridaria el mètode Montessori d'ensenyament. Totes les seves teories es van basar en el que va observar als petits fer pel seu compte, sense la supervisió d'adults. La premissa que els nens són els seus propis mestres i que per aprendre necessiten llibertat i multiplicitat d'opcions entre les quals escollir, va inspirar a Maria Montessori en totes les seves batalles per reformar la metodologia i la psicologia de l'educació. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario