domingo, 8 de noviembre de 2015

Malala Yousafzai

La història de Malala ha estat plena d'alts i baixos. Des de 2009 quan va començar a escriure un diari de forma anònima per a la BBC sobre la seva experiència com una nena sota la violència dels talibans a la vall de Swat, al nord de Pakistan. Aquí els extremistes volien prohibir a les nenes que assistissin a l'escola. Ella ràpidament es va convertir en la portaveu internacional en defensa dels drets de les nenes a assistir al col·legi, però també es va convertir en un objectiu per als talibans.


El 2012, als 15 anys, un home armat va disparar mentre estava asseguda a l'autobús escolar. Encara sota amenaça, ella va continuar la seva educació a Birmingham. Ara amb 17 anys s'ha convertit en una de les defensores més importants dels drets de nenes i dones, i el seu discurs ha arribat a tot el món gràcies al seu llibre "Jo sóc Malala", en el qual narra les experiències viscudes sota el règim talibà. La seva vida sense dubte ha canviat radicalment, i avui és la persona més jove a guanyar el Premi Nobel de la Pau.

Algunes de les seves frases més destacades:

1. “Que las mujeres sean independientes y peleen por ellas. Es tiempo de pelear. Llamamos a los líderes mundiales a cambiar sus estrategias."

2. “Algunos niños no quieren consolas, quieren un libro y un bolígrafo para ir al colegio.” 

3. “Teníamos dos opciones, estar calladas y morir o hablar y morir, y decidimos hablar.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario